Het verhaal van ir. Sander de Knegt

Mijn passie voor aarderijkskunde, kaarten en tekenen leidde me via de HTS Rotterdam naar de studie architectuur en stedenbouw aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Na en tijdens mijn studie werkte ik 10 jaar als stedenbouwkundig ontwerper bij Enno Zuidema Stedenbouw. Verder werkte ik als stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen, BVR Adviseurs, Mas architecten (voorheen Tuns en Horsting) A2 Studio (Cimka) en bij Kees Christiaanse And Partners (KCAP), allen gevestigd in Rotterdam. 

Als ontwerper tekende ik al mijn plannen uit in stripvorm. De verhalende kracht van de strip bleek goed te passen op de steeds procesmatiger wordende stedenbouw. In 2009 begon ik naast mijn baan als ontwerper een hobbyproject: SCHETSontwerp. Vanaf 2010 combineerde ik het illustratiewerk met een parttime baan als visualisatie-docent bij Built Environment (BE) op de NHTV in Breda. Sinds 2017 is het tekenen mijn fulltime baan. Op verzoek en omdat ik het leuk vind geef ik nog af en toe tekenles aan ontwerpers.

In dienst van verschillende bureaus heb ik meerdere ontwerpprijzen gewonnen. In 2015 exposeerde ik mijn illustraties tijdens de stripdagen in Haarlem in het Douwe Egberts café. Sinds 2019 ben ik de vaste visueel columnist van de Blauwe Kamer.

Terug Lees verder